Újabb Fiat-Chery megállapodás a láthatáron

2007.02.02. 12:00

Úgy néz ki, az olaszok nem csak motorokat vásárolnának a kínai cégtől. A Chery legfrissebb közleményében az áll, hogy újra tárgyalóasztalhoz ültek a Fiattal, egy közös vállalkozás létrehozásáról, amely az olasz gyártó típusait állítaná elő Kínában.

A Palio, a Siena és a Perla típusokat már most is gyártják a Nanjing Auto közreműködésével, de a Fiat állítólag nincsen megelégedve jelenlegi partnerével, ezért szeretné, ha a Chery vállalná fel a bérgyártás feladatát. Ha a művelet sikerrel jár, az nyilván mindkét cégnek a javára válhat. A Chery újabb bevételi forráshoz jutna, a Fiat pedig az egyik legerősebb hátterű kínai autógyártó segítségével próbálhat terjeszkedni a kínai autópiacon.

A Chery jelenleg Kína egyik legdinamikusabban fejlődő autógyártója, amely már önálló, korszerű típusválasztékkal és saját motorpalettával is rendelkezik. Emellett valószínűleg a minőséggel sincs komoly problémájuk, hiszen a DaimlerChrysler nemrég ezt a céget bízta meg az új Dodge kiskocsi elkészítésével, és a német-amerikai cégóriás szakemberei nyilvánvalóan alaposan megvizsgálták, kivel kötnek szerződést.