Eladó autó a jövőből

2007.02.08. 11:27

Egy 2054-es évjáratú sportkocsit kínálnak megvételre az eBayen. A Minority Report (magyarul Különvélemény) című Spielberg-mozi egyik szereplőjéről szól a hirdetés, amelyet háttérautóként használtak a forgatáson.

A kikiáltási ár 88 ezer dollár, azaz több mint 17 millió forint, de egyesek szerint a végső ár akár 120 ezer dollárnál, azaz 23,5 millió forintnál is magasabb lehet. Ekkora összeg persze nem sok, ha azt nézzük, hogy a fekete kétülésesből ez az egyetlen példány létezik – van még egy piros a Lexus, és egy ezüst színű a filmstúdió birtokában –, de rengeteg, ha figyelembe vesszük, hogy valójában egy félkész autóról van szó. A jövőbe képzelt középmotoros csodának ugyanis igen kezdetleges a belső tere, a hajtását pedig egy olcsó és korszerűtlen Chevrolet V6-ossal oldották meg.

Az ellentmondást nyilván az eladó is érezte, mert vállalta, hogy ingyen készít új belső teret a kocsinak, de valószínűleg még így is több tízezer dollárba kerülne az új tulajdonosnak, hogy a futurisztikus kupé csak fele olyan jól menjen, mint ahogy a külseje alapján gondolnánk.