Perelnek az Olds kereskedők?

2001.01.25. 21:24

A halálra ítélt patinás GM márka dealerei bíróságra készülnek. Az Oldsmobile még sokba kerülhet a General Motorsnak, hisz Amerikában teljes kereskedőhálózat épült a márkára, amelynek tagjai alól szinte kirántotta a talajt a megszüntetés híre. A GM ugyan minden kereskedőnek felajánlotta, hogy az általuk évente eladott autók mennyiségével arányos bánatpénzt fizet, ám a kereskedők keveslik ezt az összeget, mondván, hogy ez nem fedezi az épületek, és a berendezés korszerűsítése kapcsán felmerült költségeiket. Ezen felül a kizárólag Oldsmobile típusokkal foglalkozó kereskedők a teljes üzlet elvesztéséért is külön kártérítést követelnek. Ha a GM-nek nem sikerülne megállapodni a kereskedőkkel, akkor valószínűleg perek tucatjaira kerülhet sor. Érdekes, hogy a nem sokkal korábban szintén megszüntetett Plymouth márkával kapcsolatban nem merültek fel hasonló aggályok, bár az is igaz, hogy alig fél éve a GM vezetői még az Oldsmobile felvirágoztatásáról beszéltek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.