Mini-rivális lehet a VW Beetle utódjából

2007.02.20. 10:24

Német lapinformációk szerint a 2010-re várható következő Beetle teljesen elveszítheti múltidéző jellegét. Sokkal sportosabb, fiatalosabb és jobb helykihasználású típus viselheti a patinás nevet, akár a Minihez hasonlóan márkajelzésként is. A spekulációk szerint emellett elképzelhető, hogy nem csak kupé és kabrió, de egy tágas, kombi jellegű típusváltozat is készül majd, így a BMW kisautójához hasonlóan a Beetle is egész modellsorozattá válhat.

Az 1998-ban bemutatott első New Beetle eleinte hatalmas siker volt, főképp Észak-Amerikában, ahol viszonylag olcsón adták, és sokakban keltett nosztalgiát korábbi első autójuk, a régi VW Bogár emlékét felidézve. Az újdonság varázsának elmúltával azonban egyre nagyobb gondot okozott, hogy a New Beetle hátsó üléssora és csomagtartója szűkös, és az ívelt tető a hátsó fejtérből is sokat elvesz, így az autó praktikus használati értéke csak jóval kisebb autókéhoz mérhető, így az eladások viszonylag alacsony szinten állandósultak.

Korábban a VW egyes vezetői még azt mondták, hogy a Beetle-nek nem is lesz utódja, és addig marad piacon, ameddig megéri gyártani, de úgy néz ki, az új igazgató és csapata a folytatás mellett döntött. Ugyanakkor a tervezés – ha ugyan már elkezdődött – igencsak korai stádiumnál tarthat, így még az is elképzelhető, hogy a fent vázolt koncepción később még változtatnak.