Scénic Conquest: szabadidő-egyterű a Renault-tól

2007.02.21. 11:40

A franciák is elkészítették saját kalandjárgányukat, amely nem sokkal több, mint egy alaposan feldíszített Scénic.


Galéria - kattintson a képre

A Conquest fantázianevű típus a jól bevált receptet követi. A fényezetlen, alumínium színű díszbetétekkel ellátott lökhárítókat, matt fekete sárvédő-szélesítéseket, tetősíneket és vaskos oldalsó koptatócsíkokat kapott, a futóművét pedig megemelték két centivel, hogy az autó ne akadjon fenn az első útjába akadó rögön. A módjával átalakított kompakt egyterű azt mutatja, hogy a Renault tanult a saját hibájából. Az előző Scenicből 2000 és 2003 között készült egy hasonló külsejű, de komolyabb, négykerék-hajtású változat, az RX4, de a városi vagányoknak túl drága volt, kemény terepre meg túl puhány, így az eladások mélyen a várakozások alatt maradtak.


Galéria - kattintson a képre

A Conquest viszont nem lesz sokkal drágább, mint egy jól felszerelt alap-Scenic, így azoknak épp megfelel majd, akik csak a terepjárós érzést akarják, de legfeljebb jó állapotú földutakon járnak, kemény terepen soha. Az autó négyféle motorral lesz elérhető: 105 lóerős, 1,5 literes és 130 lóerős, 1,9 literes dCi dízellel, valamint 1,6 literes, 113 lóerős és 2 literes, 135 lóerős benzinmotorral. Alapáron jár hozzá néhány, kifejezetten épített utakon hasznos kiegészítő, például tolatóradar és alufelni-garnitúra.

A típusváltozat bemutatóját a Genfi Autószalonon tartják, bár az új Twingo mellett alighanem még az elvárhatónál is kevesebb figyelem jut a Conquestnek.