Ultrakönnyű MX-8

2001.01.26. 22:23

 
   

A Mazda készülő modellje csupa pillekönnyű anyagból épül. A következő generációs wankelmotorral felszerelt sportos autó legnagyobb része alumíniumból, szénszálas, és üvegszálas műanyagból készül. A Mazda ezzel úttörő szerepet vállal, hiszen nagy sorozatban még senki nem próbált meg szálszerkezetű műanyagból autót építeni, legfeljebb egy-egy kisebb, terheletlen alkatrész (pl. csomagtér-ajtó) erejéig. A hírek szerint a karosszéria alumíniumból és üvegszálas anyagból, míg a teherviselő elemek egy része, sőt, a hajtásrendszer egy-két alkatrésze is szénszálerősítésű műanyagból készül majd. Az autót a cég egyik csúcsmodelljének szánják, a bemutatót 2003-ra tervezik. A nagy kérdés ezek után az autó ára lehet, hiszen az új technológiák akár meg is többszörözhetik a gyártási költségeket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.