Gumpert Apollo Sport: 800 lóerős német

2007.02.28. 13:04

Az Apollo sikerén felbuzdulva a kis német manufaktúra tovább vadította sportkocsiját. A Sport melléknevű csúcsmodell karaktere alig változott, bár nagyobb hátsó légterelőt, új orrkialakítást és nagyobb oldalsó légbeömlőket kapott, hogy az erősebb motor elegendő hűtőlevegőhöz jusson, és a megnövekedett maximális sebesség mellett is megmaradjon az autó stabilitása.

Az alapváltozathoz hasonlóan az Apollo Sportot is egy alaposan átdolgozott 4,2 literes Audi V8-as hajtja, amely a korábbiaknál nagyobb turbófeltöltőinek köszönhetően ezúttal kerek 800 lóerő leadására képes. A nagyrészt szálerősítésű műanyagokból felépülő, és így csupán 1200 kilogrammos sportkocsi az új motorral már egyértelműen a világ leggyorsabb sportkocsijai közé tartozik. 3 másodpercen belül gyorsul 100 km/h-ra, és a végsebessége elméletileg eléri a 360-as álomhatárt.

A Gumpert új sportkocsiját a Genfi Autószalon látogatói láthatják először élőben, és a cég már a bemutató idején is felvesz megrendeléseket az autóra. Az Apollo Sport persze csak a leggazdagabb sportkocsirajongók számára lesz elérhető. Az adókat nem számítva 299 500 eurót, azaz átszámítva valamivel több mint 76 millió forintot kérnek érte.