Jön az Infiniti G37 Coupé

2007.03.14. 09:45

A Nissan luxusmárkája lassan adagolja az információkat új, kétajtós luxusmodelljéről. Januárban közkinccsé tettek egy vázlatot , most pedig az derült ki, hogy az autó G37 néven érkezik, és nem G35-ként, mint négyajtós testvére.

Az új típuskód, amelyet már bő egy éve levédetett a japán anyacég, egy új, 3,7 literes, V6-os motor létezésére utal. Valószínűleg ez is a széles körben használt VQ motorcsaládhoz tartozik, amelynek eddig 2,5 és 3,5 literes példányaival találkozhattunk különféle Nissan, Infiniti és Renault típusokban. Az új motorról persze még nem árultak el részleteket, de alig 6%-os hengerűrtartalom-növekedéstől nem várhatunk csodákat, maximális teljesítménye legfeljebb 330 lóerő lehet. Ez épp arra lesz elegendő, hogy az Infiniti kupé teljesítményben is legnagyobb vetélytársa, a 3-as BMW kupé előtt maradjon, amelynek 306 lóerős 335i változatát igazán jól fogadták Észak-Amerikában.

A G37-es elsősorban az amerikai igények kielégítésére készül, de egyike lehet azoknak a modelleknek, amelyekkel a márka jövőre Európában is bemutatkozik.