Ilyen lesz az Infiniti G37 Coupé

2007.03.21. 09:59

Ennyire óvatosan elővezetett modellváltással régen nem találkoztunk. A Nissan luxusmárkája már tavaly januárban egy tanulmányautón bemutatta az új G Coupé formatervét, aztán becsepegtették a köztudatba , hogy a végleges típust G37-esnek hívják majd.


Galéria - kattintson a képre

Ezek után viszonylag kevés meglepő részlet maradt: az új kupé az első lökhárítót és a csomagtartófedelet leszámítva pontosan olyan, mint a tavalyi tanulmány, és az elnevezésből az is sejthető volt, hogy a sportkocsiba a jól ismert V6-os VQ motorcsalád új, 3,7 literes változatát építik. A VQ37VHR jelzésű hathengeresbe az új, VVEL fantázianevű, változó nyitási időkkel és mélységgel dolgozó szelepvezérlési rendszert építették be a Nissan mérnökei. Részben ezért is lehetséges, hogy a széles körben használt 3,5 literes VQ35HR-ből a löket meghosszabbításával kialakított új motor 330 lóerős, a maximális forgatónyomatéka pedig 366 Nm. A G37-es hatsebességes kézi, vagy ötsebességes automata váltót kaphat, és önzáró differenciálművel is elérhető lesz. Az Infinitinél láthatóan azon igyekeztek, hogy az új kupé jobb élményautó legyen, mint az elődje – ami nem csoda, hiszen az első számú ellenfél a BMW 3-as kupéja – ezért feszesebb rugózást, vastagabb kanyarstabilizátorokat, 18 hüvelykes felniket és aktív négykerék-kormányzást kapott az autó.

Az Infiniti G37 Coupé Észak-Amerikában már augusztustól kapható lesz, de várhatóan Európába is megérkezik a Nissan luxusmárkájának 2008-ra várható bevezetésekor.