Volvo S60-fantomképek

2007.03.23. 10:12

A közhiedelemmel ellentétben a Volvo középső modellje nem tűnik el utód nélkül, sőt, új színt vihet a svéd márka már-már unalmasan egyforma kínálatába.


Galéria - kattintson a képre

A képeken persze még nem a végleges autó látható, azt csak 2009-ben mutatják be: ezek csupán egy svéd magazin számítógéppel generált képei, amelyeket egy olyan munkatársuk elbeszélése alapján készítettek, aki látta a következő S60-as korai vázlatait. Ahogy az XC60 tanulmányon , itt is jól látható, hogy a Volvo új főtervezője, Steve Mattin megpróbál új színt vinni a márka karakterébe, méghozzá úgy, hogy az autók továbbra is könnyen azonosíthatók legyenek. Ennek érdekében meghagyják a jellegzetes hűtőmaszkot és a motorháztető formáját, de új, a korábbiaknál sokkal érdekesebb első lámpákkal és hullámos övvonallal próbálják ismét izgalmassá tenni a középső Volvo szedánt.

Az is kiderült, hogy az S60-as léte egy rövid ideig tényleg veszélyben volt. A fejlesztést a Volvo anyacége, a Ford anyagi problémái miatt felfüggesztette vagy hat hónapra, de hamar felmérték, hogy a márka eladásnövelési terveit nem lehetne megvalósítani, ha lemondanának erről a típusról. A svédek ugyanis évi 600 ezerre szeretnék növelni eladásaikat az évtized végére, ami igazán komoly feladat, figyelembe véve, hogy jelenleg úgy 450 ezer Volvo készül éves szinten.