Ecclestone visszavonul

2001.02.01. 19:24

Érdekesen kezdődik a február: Bernie Ecclestone a Forma 1 teljhatalmú ura fokozatosan kivonul birodalma irányításából. Öt autógyár, a Renault, a BMW, a Ferrari (Fiat), a Jaguar (Ford) és a Mercedes (DaimelrChrysler) abból a célból alapított konzorciumot, hogy beszálljanak az Ecclestone család által irányított SLEC cégbe. Ecclestone, akin két évvel ezelőtt szívműtétet hajtottak végre, már kidolgozta az átmenet lépéseit a konzorcium vezetőjével, Paolo Cantarellával, a Fiat vezérigazgatójával. Ecclestone eredetileg a Brabham csapat vezetőjeként került az F1 közelébe, ám a Konstruktőrök Szövetségének elnökeként az 1980-as évek közepére gyakorlatilag átvette a sorozat szervezését, így istállója eladása után is a sport legfontosabb alakja maradt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.