Megújul a Corvette

2007.04.27. 11:51

A GM hivatalosan is bemutatta a sportkocsi 2008-as változatát. Az átalakítások java láthatatlan, de érezhető finomítás. Átalakították a sportkocsi V8-as motorját ,és csiszoltak a váltók működésén is. Kívülről ugyanakkor alig látszik a különbség, csupán az alumínium felniket cserélték ki olyan ötküllős keréktárcsákra, amilyeneket eddig csak az Indianapolis 500-as felvezetőautójára szereltek.


Galéria - kattintson a képre

A 2008-as Corvette legfontosabb újdonsága az LS3 jelzésű motor. A hengerűrtartalmát a korábbi 6-ról 6,2 literre növelték, így a teljesítménye 405-ről 430 lóerőre, a csúcsnyomatéka 542-ről 575 Nm-re nőtt. Ráadásul az opcióként rendelhető két üzemmódú kipufogórendszerrel, amely kis terhelésnél csendes, gyorsításnál azonban egy szelep magnyitásával kisebb hangtompítás mellett kisebb ellenállást fejt ki, 436 lóerő és 580 Nm is kiszabadulhat az új motorból. A motor teljesítményével eddig sem volt gond, de úgy néz ki, a váltókkal kapcsolatos panaszokat is meghallották a GM-nél. Azt ígérik, az új Corvette-ek kézi váltója sokkal pontosabb lesz, a kézzel is kapcsolható automata pedig gyorsabban reagál majd az elektronikus vezérlés teljes cseréjének köszönhetően.

A Corvette többi részletét gyakorlatilag változatlanul hagyták, csak a színválaszték lett bőségesebb, és az autó belsejében találkozhatunk néhány új díszítőelemmel.