Megbukott az Opel Signum?

2007.05.11. 11:35

Lassan a GM-nél is belátják, hogy a csapott hátú, négyszemélyes Vectrával csúnyán mellényúltak, ezért a típus jövő nyáron utód nélkül tűnik el az Opel és a Vauxhall kínálatából.

A Signumot eredetileg az Opel csúcsmodelljének szánták, de a vásárlók soha nem fogadták el teljesen a típust, és az aktuális Vectra sorozat kifutásával csak romlik a helyzet. Az egyik német szaklap szerint tavaly már csak 8040 példányt tudtak belőle eladni, ami még a névtelen luxusmodellek mezőnyében is siralmasan kevés. A bukás okait persze csak találgatni lehet, de aligha segített, hogy a Signum az első ajtókig azonos a Vectrával, viszont csak négyszemélyes, és hiába hatalmas a lábtere, ha a csomagtartója alaphelyzetben csupán 365 literes, ami még négy személy csomagjainak is igen kevés egy hosszabb utazáskor. Így a legtöbb vásárló vagy a praktikusabb Vectra változatok közül választott, vagy a nagyobb presztízsű márkák típusai közül.

A Signum helye a következő, 2008-ra várható Vectra sorozatban betöltetlen marad, ami érthető is. A GM Európában a Cadillac és a Saab révén épp elég középkategóriás luxusmodellt kínál, az Opel vásárlóknak pedig láthatóan épp elég a Vectra három fennmaradó változata, a szedán, az ötajtós ferde hátú és a kombi.