Nem fejleszt több Mercedes sportkocsit a McLaren

2007.05.31. 10:53

A Mercedes vezetése nem igazán elégedett az SLR teljesítményével és versenyképességével, ezért új partnert szerződtetett következő sportkocsi-generációjának fejlesztéséhez és gyártásához. A Mercedes gyári DTM versenyautóit fejlesztő német HWA AG-re esett a választásuk, amely versenypályákon már bizonyított. A kis német céget ugyanaz a Hans-Werner Aufrecht alapította, aki korábban az AMG karrierjének elindításában is kulcsszerepet játszott.

Az első HWA-féle sportkocsi Mercedes AMG néven kerülhet gyártásba egy-másfél éven belül. Úgy tudjuk, az autó építésénél a versenypályán kialakított műszaki megoldásokat használják fel, bár a típus természetesen utcai használatra is alkalmas lesz. Egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy az AMG 6,2 literes V8-asának egy, az eddigieknél is erősebb változatát alkalmazzák az új sportkocsiban, de a pletykák szerint az első prototípust már 2008 tavaszán, Genfben kiállítják, így viszonylag hamar kiderülhet, hogy pontosan mi is készül a HWA fejlesztőközpontjában. A német tuningcég egyébként mintegy 4,5 millió eurót költ saját tőkéjéből a fejlesztésbe: 1200-ról 3600 négyzetméteresre bővítik autóösszeszerelő üzemüket.

Egyelőre nem tudni, hogy a hoppon maradt McLaren mit kezd majd az SLR kifutása után felszabaduló gyártókapacitással, de egyáltalán nem kizárt, hogy ismét saját sportkocsi fejlesztésébe fognak. A méregdrága és villámgyors McLaren F1 a maga idejében igen sikeresnek bizonyult, így alighanem a típus utódját is tárt karokkal fogadnák a vásárlók.