Mercedes óriáskabrió 2011-re?

2007.06.11. 14:42

Nem gondoltuk, hogy az Ocean Drive tanulmány tényleg gyártásba kerülhet, de az amerikai szaksajtó szerint négy év múlva elkészülhet a szériaváltozat. A CLC néven emlegetett négyajtós kabrió a pletykák szerint 2011-re készülhet el, és annak ellenére, hogy árban és méretben inkább a Maybach kínálatába illene, valószínűleg Mercedes néven mutatkozik be.


Galéria - kattintson a képre

Egyelőre úgy néz ki, közel s távol a Mercedes az egyetlen autógyártó, amely egy négyajtós kabrió tervezését akár csak fontolóra vette mostanság. Ez persze nem véletlen, hiszen egy ilyen hosszú, tető nélküli modell, amelyet középen csak a padlólemez és a küszöbök tartanak egyben, egyszerűen nem lehet elég merev. Régebben, amíg az autók karosszériája különálló alvázra épült, több ilyen típust is készítettek, például maga a Mercedes is, de önhordó karosszériával csaknem képtelenség – vagy ha nem is, igencsak drága – ilyen luxusautót építeni.

Ha a Mercedesnek sikerül, akkor könnyedén tarolhat a legdrágább luxusmodellek piacán, hiszen hasonló sofőrös kabriót sem a Rolls-Royce, sem a Bentley nem készít.