Shelby GT vászontetővel

2007.06.14. 15:15

A Mustang kabrióból sportváltozatot készít a Ford, méghozzá a híres tuningmogul, Carrol Shelby nevével. Az öreg Shelby ugyan csak reklámfiguraként járulhat hozzá a sikerhez, de a nyitott GT attól még roppant látványos darab, és a képességei sem okoznak csalódást.

Az ezüsttel csíkozott kék festés Shelby leggyorsabb, és legsikeresebb autóját, a Le Mans-ban indított Cobra Daytona Coupét juttathatja az eszünkbe, és a fix bukókeret is a versenypályák világát idézi, bár a látványos dekoráció alatt csupán visszafogott tuning rejtőzik. A motort szinte változatlanul hagyták: a 4,6 literes V8-as az eredeti 306 lóerő helyett 319-et adhat le egy szabadabb áramlású kipufogórendszernek köszönhetően. A vezetési élmény mégis közvetlenebb. A váltókar áttétele gyorsabb kapcsolásokat tesz lehetővé az ötsebességes, Tremec gyártmányú kézi váltóval, a feszesebb futómű, a 18 hüvelykes felnik és a csökkentett hasmagasság pedig kanyarodáskor teszi sportkocsiszerűbbé az 1,64 tonnás kabriót. Szó sincs a GT 500 brutális erejéről, de cserébe a GT kabrió nagyobb tömegek számára lesz elérhető.

A legújabb Mustang változat élő bemutatóját augusztusban tartják, de az első vásárlók csak az ősz végén vehetik át az autójukat, így épp lecsúsznak az idei kabriószezonról.