Kémfotón az új Mercedes szupersportkocsi

2007.06.25. 14:32

Az új csodajárgány messziről szokványos SL roadsternek látszik, de néhány apróság elárulja, hogy ez már a HWA által fejlesztett utcai sportkocsi egyik első prototípusa.

Az első lökhárító brutális méretű légbeömlői, a motorháztetőn sorakozó kopoltyúszerű nyílások és a lámpák belső felén tátongó lyukak azt jelzik, hogy az autó orrában megbújó motor az átlagnál sokkal jobb hűtést és több levegőt igényel. A hátsó felniken pöffeszkedő gumihengerek, és a nagy hátsó szárny is arról árulkodik, hogy a hátsó kerekekre óriási teljesítmény szabadulhat.

A pletykák szerint az AMG 6,3 literes V8-as motorját használják az SLC néven emlegetett gépben, de úgy tűnik, a HWA az utolsó elérhető lóerőt is kisajtolja a motorból. A legerősebb gyári változat a CL 63 AMG-ben 525 lóerős, a Brabus pedig egy 550 lovas tuningkitet kínál a nyolchengereshez, de a motor elvben akár 600 lóerő leadására is képes lehet mechanikus kompresszor vagy turbófeltöltés nélkül. Sokkal nagyobb teljesítmény viszont nem is várható, az SLC-t árban és teljesítményben is az SLR alá szeretnék pozícionálni, márpedig az egyetlen utcai McLaren-Mercedes alapkivitele 626 lóerős, azaz az új modell ennél biztosan nem lesz erősebb.

Az autó számára várhatóan teljesen új formatervet készít a Mercedes és a HWA közös fejlesztőcsapata, amely állítólag már a következő SL formavilágát vetíti előre. A műszaki alapok egy része is a nagyobbik roadster következő generációjához készült eredetileg, bár több mint valószínű, hogy az SLC-t hamarabb láthatjuk, ha másképp nem, hát tanulmányautóként, mint a következő SL-t.