Bemutatkozott McRae raliautója

2007.06.29. 13:58


Galéria - kattintson a képre

A múlt hétvégén rendezett Goodwood Festival of Speeden mutatta be a nagyközönségnek először Colin McRae saját tervezésű R4 névre hallgató raliautóját. Az R4-es közúton is használható, de elsősorban a versenyzésbe belekóstolni kívánó, de viszonylag elérhető árú és fenntartású kocsit keresőknek kínálják. Egy, a típusra épülő márkakupa is szerepel az egykori bajnok tervei között, erről még folynak a tárgyalások.
Az autót a Colin McRae Rally videójáték tervezői rajzolták, építését pedig a DJM Race Preparations nevű cégre bízta McRae. Az R4-est egy 2,5 literes, négyhengeres szívómotor hajtja, a 300 lóerő körüli motort a brit Millington Racing Engines építette. McRae először húsz autó legyártását tervezi, a vevők választhatnak, hogy hátsó- vagy négykerék-hajtással kérik az autót. Az R4-ekben nem lesznek szőnyegek, hifi, légkondi, légzsákok, ABS vagy elektromos ablak, egy végletekig lecsupaszított szörnyről van szó, mely öt másodpercnél kevesebb idő alatt van százon, végsebessége pedig megközelíti a 260 km/h-t.
A visszafogott költségek ellenére nem olcsó az R4-es, 150 000 font körüli összeget kérnek majd érte, de ez még mindig nem olcsóbb a nagy gyártók által kínált raliautóknál. Kezdetben McRae tesztelési céllal fog versenyezni az autóval, és ha minden jól alakul, 2008 őszén már el is kezdhetik a gyártást.