Paulin VR Concept: skandináv álom

2007.07.11. 14:38

Egy apró svéd formatervező cég tervezte a képeken látható autót, amely a látszat ellenére egyelőre csak a virtuális térben létezik.


Galéria - kattintson a képre

A Paulin Motor Company nem is azzal a céllal készítette el az egyszerű vonalú, de igazán látványos sportautó terveit, hogy valamikor a jövőben szériagyártmányt, vagy akár csak kézzelfogható tanulmányt készítsen belőle. Sokkal inkább egyfajta jóslatnak szánták a képeket. A cégalapító Daniel Paulin szerint a VR Concept azt mutatja, hogy merre tart ma a formatervezés, és hová lyukadhat ki 2012-re. "Az autón minden az egyszerűségről és a funkcionalitásról szól, igazi skandináv stílusban" – nyilatkozta Paulin, aki korábban a Fordnál dolgozott, egyebek közt a C-Max tervein, most pedig bérmunkában tervez kis csapatával, többek közt olyan nagyvállalatoknak, mint a Hyundai, a Kia, a Volvo Trucks vagy az Iveco.

A VR Concept nyilvánvalóan arra is alkalmas – sőt, úgy tűnik, elsősorban azért készült –, hogy felhívja a figyelmet a PMC létezésre, és még több megrendelőt hozzon a cégnek.