Volvo visszavonuló

2001.02.09. 23:38

A svéd haszonjármű-gyártó mégsem szövetkezik a Mitsubishivel. A döntés oka, hogy a Volvo egyik legnagyobb ellenlábasa, a DaimlerChrysler a japán cég egyik résztulajdonosa. A Mitsubishi és a Volvo még azelőtt kezdett tárgyalni a haszonjármű- és buszgyártási együttműködésről, hogy a DC 34%-os részesedést vásárolt a Mitsubishiből. Az eredeti tervek szerint a japánban működő vegyesvállalat 19,9 %-ban a Volvo tulajdona lett volna, cserébe a műszaki megoldások mellett 335 millió dollárt dobott volna be a közösbe. A Mitsubishi valószínűleg a DaimlerChryslerrel valósítja meg a terveit, ugyanakkor a Volvonak új partner után kell néznie távol-keleti tervei megvalósításához. A legvalószínűbb jelölt a Nissan Diesel, amely a Renault révén közös érdekeltségi körbe tartozik a Volvoval.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.