Callaway C16 Speedster

2007.07.24. 12:51


Galéria - kattintson a képre

A Callaway Cars augusztus 19-én, a Pebble Beach Concours d'Elegance-on mutatja be a C16 sorozat harmadik, Speedster névre keresztelt kabrió modelljét. A rendelésre készülő C16 Speedstert is Paul Deutschman, az eredeti, 1990-es Callaway Speedster tervezője rajzolta meg, a két szélterelő ablakkal, magasított fejtámlákkal és keményre hangolt futóművel készülő kabriót 700 lóerős kompresszoros motor hajtja.
A karosszéria összes elemét átdolgozták a minél jobb aerodinamikai tulajdonságok érdekében, a kézzel készített utasteret drága bőrrel burkolták, a küszöbök, a kormány és a műszerfal Callaway-jelvényeket viselnek. Tekintettel arra, hogy a 305 ezer dolláros autót csak rendelésre készítik, a vevők minden kívánságát teljesítik a színek és burkolatok tekintetében. A lélegzetelállító ruha alatt megbújó 6,2 literes kompresszoros motor 3,2 másodperc alatt gyorsítja a Speedstert álló helyzetből 100 km/h-s tempóra, az autó végsebessége 330 km/h felett jár.
A Callaway és az Eibach közösen fejlesztették az autó futóművét, a vezető tíz különféle alapbeállítás közül választhatja ki az útfelülethez leginkább megfelelő rugó-gátló konfigurációt. A Speedster is megkapja a kupé és kabrióváltozatokhoz is kapható, elöl 19x10, hátul 20x13-as Callaway/Dymag Carbon kerekeket, melyek kb. 40%-kal könnyebbek a legkönnyebb alufelniknél, így jelentősen csökkentik a rugózatlan tömeget, és ezáltal javítják a gyorsulást, lassulást és kanyarsebességet. Elöl hat-, hátul négydugattyús féknyergek harapják a 355 x 32 mm méretű tárcsákat.
A Callaway C16 Speedster ősztől lesz rendelhető, az első példányt Pebble Beachen adják át boldog tulajdonosának.