Új DeLorean sportkocsik 2008-tól

2007.08.22. 10:32

Már tavaly felröppent a hír a DMC-12-es gyártásának újraindításáról, de úgy néz ki, csak jövőre indulhat be az egykori ír sportkocsi gyártása Texasban. Az eddig elsősorban a régi DeLorean példányok felújításával foglalkozó DeLorean Motor Co. még 1995-ben alakult, de a gyártás újbóli beindításának ötlete csak John DeLorean 2005-ös halála után merült fel.

A cég szóvivője szerint az újonnan összeszerelt autók 80%-ban az eredeti, eddig a raktárakban porosodó alkatrészekből készülnek majd, bár a motort korszerűbbre, a belső tér berendezését pedig kényelmesebbre cserélik. A rozsdamentes acél karosszériás, farmotoros sportkocsiból, amely a Vissza a jövőbe című film révén tett szert legendás hírnevére, meglehetősen lassan készül majd: állítólag havonta csupán két példányt készítenek belőle. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz, ha az eredeti alkatrészek elfogynak, bár a vázszerkezeten kívül gyakorlatilag minden kapható az autóhoz, annak ellenére, hogy csupán három évig gyártották, 1981 és 1983 között.

A DMC vezetésének ígéretei szerint az autó ára példányonként 57500 dollár, azaz átszámítva mintegy 11 millió forint lesz, és az Egyesült Államokban öt, Európában pedig egy kereskedő foglalkozik majd az új DMC-12-esek forgalmazásával.