Visszatér a Corvette ZR1?

2007.09.05. 11:27

Állítólag a Blue Devil néven emlegetett szuper-Corvette kapja meg a legendás típusjelzést, amelynek előző viselője az 1980-as évek második felében a legjobb amerikai sportkocsi volt.

A pletykák szerint az új ZR1-es a Corvette új, 6,2 literes V8-as motorjának kompresszoros változatát kapja meg, amely legalább 650 lóerős lesz, így a GM sportkocsija megelőzheti a lóerő-háborúban a 600 lóerős Dodge Viper SRT-10-est, és ismét a leggyorsabb utcai sportkocsik közé tartozhat, akárcsak egykori névrokona.

Az előző ZR1-est 1990-ben mutatták be a GM egyik első igazán modern, négy vezérműtengelyes, 32 szelepes V8-as motorjával: az 5,7 literes nyolchengerest a Lotus segítségével fejlesztették ki, és a maga 375 lóerejével korának egyik legerősebb sportmotorja volt. A kézzel épített típus már a gyártás ideje alatt hiánycikk volt, a kereskedésekben gyakorta a hivatalos ár másfélszereséért árulták, és összesen kevesebb mint 7000 példány készült belőle.

A Blue Devil hasonló sorsra számíthat: a hírek szerint a GM igen kis sorozatban tervezi gyártani, ugyanakkor biztosra vehető, hogy a Corvette-rajongók ráharapnak majd. Az új ZR1-es várhatóan Detroitban mutatkozik be 2008 első napjaiban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.