Új Nissan GT-R 27 nap múlva

2007.09.26. 13:46

Elkészült a hat éve várt Nissan sportkocsi hivatalos honlapja, és bár a japánok igyekeznek minél szigoúbban őrizni a típussal kapcsolatos titkokat, néhány részlet is kiszivárgott már.

A hivatalos oldal szép, de gyelőre nem túl informatív. A típus korábbi történetét mutatja be, és persze van rajta egy visszaszámláló óra, amely a bemutatóig hátralevő időt mutatja. Eléggé eldugott helyen ugyan, de néhány konkrét adat is megtalálható az oldalon. Kiderül például, hogy a típus elsőként Japánban kezdik forgalmazni 2007 decemberében, méghozzá egy speciális, 160 tagú kereskedőhálózaton keresztül. A GT-R japánban meglepően olcsó lesz, alapára 7,8 millió jen, azaz átszámítva 12 millió forint körül alakul, ami persze nem jelenti azt, hogy mire a típus Európába ér, nem kerül majd másfél-kétszer ennyibe.

Hivatalosan még mindig nem szellőztetik a típus adatait, de Japánban mától meg lehet rendelni az autót, így néhány információ már kiderült az erre az alkalomra kiadott brosúráról. A motor kódja VR38, amiből egyesek arra következtetnek, hogy egy 3,8 literes, ikerturbós V6-os kerül a GT-R-be. Most már az is biztos, hogy a Japánba szánt változatok csak automata váltóval készülnek, sőt, a színválaszték sem titok többé. Super Black (fekete), Vibrant Red (vörös), Pearl White (gyöngyházfehér), valamint háromféle metálszürke árnyalatú - Titanium Grey, Dark Metal Grey és Ultimate Metal Silver - fényezéssel készül majd a típus.

Még egy képet is közöltek a végleges változat orráról az előrendeléshez tartozó japán nyelvű katalóguslapon. Ezen jól látható, hogy a két éve bemutatott prototípus óta leginkább csak apró részleteken változtattak: a lámpák formáján, a lökhárító kialakításán, a hűtőmaszkon, de az autó arányaihoz már alig nyúltak hozzá.

Ennél remélhetőleg sokkal több derül ki a típusról a hivatalos bemutató során, amelyre 2007. október 24-én, a Tokyo Motor Show nyitónapján kerül sor.