Cadillac BLS-utód hátsókerék-hajtással?

2007.10.29. 14:37

A Saab 9³ átfazonírozott testvérmodellje gyakorlatilag megbukott, de a General Motors még nem adta fel azt az elképzelést, hogy világmárkát csináljon a Cadillacből. Ráadásul arra is rájöttek, hogy ez a feladat nem oldható meg más márkáktól kölcsönvett, tessék-lássék átfaragott típusokkal.

A legújabb hírek szerint első lépésként egy olyan modell fejlesztésébe fognak bele, amely méltó vetélytársa lehet a 3-as BMW-nek és a Mercedes C osztálynak, vagy legalább a Lexus IS-nek, Észak-Amerikában, Európában és a világ más piacain is. A típusról egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy új, Alpha jelzésű, hátsókerék-hajtású platformra épül majd, amelyet Észak-Amerikában kezdtek el fejleszteni, de a BLS utódját már európai szakemberek segítségével készítik el köré.

A Cadillac márka jelenleg elsősorban Észak-Amerikában és a Közel-Keleten szerepel sikeresen, a többi nagy piac vásárlói számára azonban nem elég vonzók az amerikai ízlésvilágnak megfelelő, zömmel nagyméretű és igen jelentős fogyasztású, ugyanakkor az európai riválisokhoz képest igénytelenül kivitelezett belső terű luxusautók.