Mustang Bullitt: újraélesztett legenda

2007.11.07. 14:43

A filmtörténet egyik legismertebb üldözési jelenetének állít emléket a Ford a Mustang legújabb változatával.

A Bullitt (A San Franciscó-i zsaru) című thrillerben Steve McQueen egy zöld, 1968-as Mustang GT 390 Fastbackkel kergette végig ellenfelei fekete Dodge Charger R/T 440 Magnumját fél San Franciscón, és a két izomkupé parádéja azóta is kötelező néznivaló minden magára valamit is adó autóbuzinak.


Galéria - kattintson a képre

A Ford McQueen autójának jellegzetes karakterét próbálja felidézni az új Bullittal, ami nem is különösebben nehéz feladat, hiszen a jelenlegi Mustang formája eleve a legendás első generációét idézi, így csak az apróságokat kellett helyre rakni. A sötétzöld fényezés mellett különleges, szürke küllős alufelnikkel, régi sportkormányokat idéző kormánykerékkel, csiszolt alumínium műszerfal-betétekkel, fém váltógombbal és itt-ott egy-egy Bullitt felirattal igyekeztek felidézni a film hangulatát.

Szerencsére az átalakítás nem merül ki a látványosságokban. A motor teljesítményét 315 lóerőre növelték, feszesebbre állították a futóművet, hatékonyabbra cserélték a fékeket, valamint 3,73-as végáttételt építettek


a merev hátsó hídba a szokásos 3,38-as helyére, hogy javítsanak az autó gyorsulásán. Azt sajnos nem tudjuk, hogy a 4,6 literes V8-as bugyborékol-e olyan hátborzongatóan szépen, mint 39 éve 6,4 literes elődje, vagy hörren-e akkorákat a váltások alatt, de utcai kergetőzésre biztosan alkalmasabb, mint egy nagyszériás Mustang GT.

A Mustang Bullitt 2008 elejétől lesz kapható, de kizárólag az Egyesült Államokban és Kanadában árusítják majd, és összesen 7700 példányt készítenek belőle, ami a film rajongóinak népes táborát, és a 31 075 dolláros árat ismerve nem is tűnik túlzottan soknak.