Óriáskombin dolgozik a Peugeot?

2007.11.08. 11:47

A legfrissebb pletykák szerint az öregecske 607-es utódja már kétféle karosszériával érkezik. A megszokott négyajtós szedán mellett állítólag egy kombi kivitel is fejlesztés alatt áll, elsőként a márka történetében.

A Peugeot 607-es nem nevezhető sikermodellnek, ahogy az elődje, a 605-ös sem lett soha igazán nepszerű, de elképzelhető, hogy az új stratégia változtathat ezen. A többi hasonló méretű luxusautó – így az Audi A6-os, az 5-ös BMW, vagy az E osztályú Mercedes – eladásainak jelentős részét ugyanis épp a kombi változatuk adja, és a kisebb Peugeot modelleknél, például a 407-esnél is ugyanez a jelenség figyelhető meg. A francia cég számára nagyon lényeges, hogy a 608-as fejlesztésébe ölt euró-milliók ne menjenek veszendőbe, és a kombi kivitellel akár meg is duplázhatják az új csúcsmodell eladásait.

A 607-es utódja ugyanazokra a műszaki alapokra épül majd, mint a Citroën luxusmodellje, a C6-os, de a formaterve várhatóan sokkal visszafogottabb lesz, és hagyományos, acélrugós felfüggesztést kap légrugózás helyett. A 608-as várhatóan 2008-ban mutatkozik be, alighanem az őszi Párizsi Autószalonon.