Európában nyereséges a Ford

2007.11.10. 11:25

Az amerikai cégóriás mélyrepülése 2007 harmadik negyedévében is folytatódik, viszont meglepetésre az európai részleg jelentős nyereséget termelt.

A Ford of Europe július és szeptember között 5,6 milliárd eurós forgalom mellett 199 millió eurós nyereséget hozott össze, ami éves szintre vetítve egész jelentős nyereséget jelentene. A gond az, hogy a cégóriás többi részlege eközben még mindig komoly veszteséget termel. A Premier Automotive Group, azaz a Jaguar, a Land Rover és a Volvo 65 millió eurónyi deficitet termelt, ami ugyan javulás a tavalyi évhez képest, de mégis csak negatív eredmény. Az amerikai autógyártó részleg három hónap alatt még mindig bő egymilliárd dollárral csappantotta meg a vállalati kasszát, ami szintén fejlődésnek tekinthető a tavalyi 2,1 milliárdos eredményhez képest, de még mindig elfogadhatatlanul hatalmas veszteség negyed évre.

Főleg az amerikai részlegnek köszönhető, hogy a teljes Ford konszern összességében még mindig negatív eredményt produkált: a veszteségük 380 millió dollár volt. A cégvezetés azonban optimista, arra számítanak, hogy a negyedik negyedévben további javulást tudnak felmutatni, és az év végére megközelíthetik a nullszaldós állapotot.