Csak 2010-ban érkezik a Honda NSX

2007.12.20. 12:16

A Honda is megerősítette a pletykákat, amelyek szerint csak az évtized végére készülnek el legendás sportkocsijuk utódjával. A fejlesztés állítólag késedelem nélkül folyik, bár erős a gyanúnk, hogy már egy harmadik NSX-utódon dolgoznak a Honda mérnökei.


Az első NSX utódjelölt a HSC volt...

Az eredeti NSX-et még 1990-ben mutatták be abban a reményben, hogy komoly konkurenciát teremthetnek a Ferrari és a Porsche modelljeinek. A típus gazdasági értelemben nem lett igazán sikeres, 2005 áprilisáig alig több, mint 18 ezer példánya készült, viszont máig legendás kiváló úttartása és versenyautókat idéző hangulata révén. A Honda már 2003-ban bemutatott egy lehetséges utódot, a HSC -t, de az elődjéhez hasonló hathengeres, középmotoros konstrukció tanulmányautóként állítólag csúnyán megbukott. A rajongóknak nem tetszett sem az új forma, sem a változatlan koncepció.


... a második pedig az ASCC. Egyikből sem lesz szériamodell

Ekkor kezdtek dolgozni az újabb változaton, V10-es orrmotorral és összkerékhajtással. Ennek a prototípusát, az Acura Advanced Sports Car Conceptet 2007 januárjában állították ki Detroitban, de úgy tűnt, ezt sem találják igazán vonzónak a potenciális vásárlók, különösen a nagyon hasonló felépítésű, de sokkal könnyedebb és arányosabb Lexus LF-A mellett. Azóta ismét csak találgat a szaksajtó, de annyit már korábban elárult a Honda vezérigazgatója, hogy az NSX-utódot ismét visszaküldték a rajzasztalra.

Most már tippelni sem merünk, hogy milyen lesz a harmadik változat, bár pusztán a ki nem használt lehetőségek alapján egy farmotoros V8-as következne. Reméljük, a következő szűk három év elég lesz, hogy végre egy életképes sportkocsival álljon elő a japán gyártó.