Felújítják a Mercedes CLS-t

2008.01.18. 13:17

A nagy, négyajtós kupé a szokásos félidős átalakításokon megy keresztül, nem mintha nagy szükség volna a változtatásokra.


Galéria - kattintson a képre

A Mercedes CLS kupészerű formája még mindig frissnek hat, pedig a típus már 2004 óta piacon van. Ezért a stuttgarti tervezők csak apróságokat változtattak meg a típuson. A legszembetűnőbb az új hűtőrács, négy helyett csupán két vízszintes elválasztó elemmel. de a lökhárítók és a tükrök formáján is alakítottak egy keveset, a hátsó lámpák LED-es indexeket kaptak, az ovális kipufogóvégeket pedig szögletesekre cserélték. Az autó karakterének megváltoztatásához ennyi persze nem elég, csak annyit értek el, hogy fel lehessen ismerni a frissítés utáni változatot.


Galéria - kattintson a képre

Belül a háromküllős kormánykerék és az átdolgozott műszerfal jelent újdonságot, amibe már az új, NTG 2.5 jelzésű gyári navigációs és szórakoztatórendszert építik, mp3-lejátszós hifivel és Bluetooth kapcsolattal. Talán a legkevésbé látványos, de a Mercedes szemszögéből az egyik leglényegesebb újdonság az új alapmodell, a CLS 280 bevezetése, amelybe 231 lóerős, 3 literes, benzines V6-os motor kerül. Európában ez a kivitel 55 692 eurós alapáron lesz elérhető, és azt remélik tőle, hogy jelentősen bővíti a típus vásárlóinak körét.