Gyártásra szánják a Cadillac CTS kupét

2008.01.21. 08:46

Detroitban ugyan csak tanulmányként mutatták be a kétajtós modellt , de a General Motors belső menetrendjében állítólag 2006 óta szerepel a kétajtós Cadillac kupé.


Galéria - kattintson a képre

Egy amerikai lap híre szerint az új típus kódneve GMX226, és már az is eldőlt, hogy a gyártását 2009 közepén kezdik meg a GM Lansing Grand River üzemében, ahol jelenleg három Cadillac modell, a CTS, az STS és az SRX előállítása folyik. A GM nem vár túlzott érdeklődést a kupé iránt, évi 15-20 ezer példány legyártására készülnek. A szériamodell, amely várhatóan már jövő januárban látható lesz Detroitban, állítólag csak néhány jelentéktelen részletmegoldásban különbözik majd az idén bemutatott tanulmánytól, például kevesebb lesz a lámpákban a LED, a formát pedig egy apró hátsó szárnnyal egészítik ki.

Egyelőre a hír alapjául szolgáló belső források szerint sem dőlt még el, hogy mi lesz a típus végleges neve. Lehetséges, hogy egyszerűen CTS Coupé, vagy a tanulmányhoz hasonlóan CT Coupé felirat kerül rá, bár a Cadillac típuselnevezési logikáját követve valószínűbbnek látszik a CTC jelzés használata.