A NedCar a Mitsubishié

2001.02.26. 23:31

A japánok kivásárolták a Volvót a holland vegyesvállalatból. A NedCar gyártósorain készül a Volvo S40 és V40 típusa, valamint a Mitsubishi Carisma, és Space Star modellei. A holland gyártelepen eredetileg a Daf személyautói, majd a Volvo kisebb típusai készültek, a Mitsubishi a közös alapokon nyugvó S40/Charisma páros tervezésekor került a képbe. Ekkor alakult a NedCar, amelyet a partnerek fele-fele arányban birtokoltak. A lépés várható volt, miután a Volvo a Ford, a Mitsubishi pedig a DaimlerChrysler érdekkörébe került. A Volvo szerint a részvények március 30-án kerülnek a Mitsubishi kezébe. A Volvo S40 és V40 gyártását nem érinti az üzlet, ezek az autók továbbra is hollandiában készülnek 2004 közepéig, amikor megérkezik a Forddal közösen fejlesztett utód.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.