7000 mérföld Indiában, Ferrarival

2008.02.22. 11:54

A maranellói sportkocsigyártó közmondásos elitizmusa már a múlté: manapság már nem válogatnak a vásárlók között, sőt, minden eszközzel igyekeznek új vevőket felhajtani.


Galéria - kattintson a képre

A legújabb célpont India, ahol nagyszabású körutazással igyekeznek felhívni a figyelmet a márkára a Ferrari reklámszakemberei. A bő 11 ezer kilométeres túrára két speciálisan felkészített 612 Scaglietti sportkocsit küldenek, amelyeket 50 újságíró vezet majd, 72 napon kereszül. A 12 szakaszból álló útvonal az ország legtöbb nagyvárosát érinti az északi Chandigarhtól a félsziget déli csücskében fekvő Trivandrumig, de természetesen olyan metropoliszokban is megáll a Ferrari konvoj, mint Új-Delhi, Kalkutta vagy az indulás és érkezés helyszínéül választott Mumbai.

A sorozatgyártású Ferrari 612-es persze nem viselné el a rossz minőségű indiai utak jelentette terhelést, ezért a túrán részt vevő két autó futóművét jócskán megemelték, az alsó részüket védő műanyag burkolóelemeket pedig 4 mm vastag alumíniumlemezekre cserélték. A program szerint a két Ferrari február 25-én indul útnak, és május 8-án érkezik vissza Mumbaiba.

A Ferrarinak nem ez az első, hasonló céllal útnak indított túrája. 2005-ben Kínában tett meg 15 ezer mérföldet két másik Scaglietti, 2006-ban pedig két 599 GTB-t küldtek 20 ezer mérföldes utazásra Észak- és Dél-Amerikán keresztül.