Takarékosabb Mercedes C osztály Genfre

2008.03.01. 15:32

Egyre több gyártó készít fogyasztáscsökkentésre kihegyezett modellváltozatokat. A Mercedes az idén tavasszal csatlakozik a trendhez saját BlueEfficiency fantázianevű modelljeivel.

Egyelőre két változatot, a C180 Kompressort és a C200 CDI-t forgalmazzák majd takarékos kivitelben. A típusok karosszériájának légellenállását 0,27-ról 0,25-ra csökkentik néhány légterelő elemmel, valamint kis gördülési ellenállású Michelin gumiabroncsokat szerelnek fel, csökkentik a súlyukat néhány 10 kilogrammal és hosszabb váltóáttételeket alkalmaznak. Így a C180 Kompressor fogyasztása 7,4-ről 6,5 literre csökken 100 kilométeren, vegyes ciklusban, míg a C200 CDI 5,7 helyett 5,1 liter gázolajjal is beéri 100 kilométeren. A fogyasztással együtt az átlagos szén-dioxid-kibocsátás is csökken, a benzines modell esetében 156, a dízelnél pedig 135 g/km-re.

A két BlueEfficiency kivitelű C osztályú Mercedest tavasszal kezdik forgalmazni, de később további modellváltozatokat is átalakítanak, például a hathengeres C350-esből is készül ilyen takarékosabb kivitel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.