Megújul a Mercedes B osztály

2008.03.14. 13:45 Módosítva: 2011.03.14. 00:10

Az M osztály felfrissítésének tegnapi bejelentése után ma a B osztály átalakításáról adott hírt a Mercedes.

A változtatások itt sem mélyebbek, mint a hobbiterepjáró esetében. Az autó külsején az áttervezett lökhárítók jelentik a legfeltűnőbb változást, és belül is csak a műszerfalon igaztottak egy keveset. Aki nem megszállott B osztály-fanatikus, vagy nem visz magával nagy felbontású fotókat a régebbi változatról a szalonba, az nemigen fogja észrevenni a kisebb különbségeket. A motorválaszték is a korábban már megismert darabokból áll, de a mérnököknek sikerült csökkenteni a fogyasztásukat, átlagban állítólag vagy 7%-kal.

Az 1,7 literes, 116 lóerős motorral hajtott kivitelt ezen túl benzin-gáz üzemű változatban is árusítják majd, B 170 NGT BlueEfficiency jelzéssel. Ezen felül a B osztály is megkapja az ECO fantázianevű motorleállító és újraindító renszert, amely elsősorban városi forgalomban spórol a benzinnel vagy a gázolajjal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.