680 lóerős Mercedes SL a láthatáron

2008.03.17. 11:12

A legújabb pletykák szerint az AMG-nél az SLR McLarent is felülmúló sportkocsin dolgoznak.

Az SL Black Series néven emlegetett modell állítólag az SL 65 AMG-n alapul, azaz hat literes, ikerturbós V12-es hajtja majd, de a teljesítménye 612 helyett 680 lóerő lesz. Belső források szerint a motor prototípusa a próbapadon ennél is erősebb, 720 lóerős volt, de visszafogták a teljesítményét, valószínűleg azért, hogy a 650 lóerős SLR-től ne vegye el az összes vásárlót. Az SL Black Series emellett állítólag jó 200 kilogrammal könnyebb lesz, mint az SL 65-ös, merev tetővel készül, hogy nagyobb legyen a karosszéria szilárdsága, a lassítását pedig kerámiatárcsás fékekkel oldják meg.

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a típus mikorra készül el, de állítólag már félig-meddig nyilvánosan, a Nürburgring Nordschleifén is tesztelik a prototípusokat, így számíthatunk rá, hogy egy éven belül sor kerül a bemutatóra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.