Indiai vagy kínai kézbe kerülhet a Bertone

2008.04.01. 12:23

Januárban úgy tűnt, a csődbe jutott olasz tervezőstúdió sorsa rendeződik, de a Gruppo Prototipo mégsem vásárolta meg a Bertonét egyes részvényesek tiltakozása miatt.

Most azonban úgy tűnik, több tőkeerős cég is érdeklődik a Bertone iránt. Állítólag két autógyártótól is érkezett ajánlat. A kínai FAW és az indiai Mahindra is szívesen rátenné a kezét az olasz stúdió maradványaira, ami nem is csoda. Egyfelől már maga a Bertone márkanév is igen értékes, nem is beszélve a 70 ezer autó előállítására alkalmas üzemről, amely mindkét autógyártó számára belépő lehetne az európai piacra. Ráadásul a Bertone fejlesztési tapasztalatainak is nagy hasznát venné bármelyik gyártó, hiszen a FAW-nak jelenleg nincs is önálló típusválasztéka, a Mahindra terepjárói pedig meglehetősen elavultnak tűnnek az európai, japán és koreai konkurencia mellett.

A két keleti autógyár mellett állítólag mások is érdeklődnek a Bertone iránt, így a konkurens Giugiaro, és egy japán tulajdonú német cég, a főként alkatrésztervezéssel foglalkozó PCL is.