Olcsóbb és hatékonyabb lesz a Venturi Fetish

2008.04.28. 08:15

A monacói elektromos sportkocsi külsőre alig változott, de a fejlesztések révén sokat javultak a tulajdonságai, és az ára is mérséklődött.


Galéria - kattintson a képre

A legnagyobb differencia az első példányokhoz képest az új villanymotor: teljesítménye 225 helyett 300 lóerő, a maximális nyomatéka 380 Nm, legnagyobb hatásfokát pedig 92%-ra növelték. Ráadásul könnyebb akkumulátorokkal és néhány karosszériaelem cseréjével sikerült 1100-ról 950 kilogrammra mérsékelni az autó tömegét, így a Fetish akár már 3,5 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t. Sebességváltó híján ugyanakkor még mindig a villanymotor maximális fordulatszáma limitálja a végsebességet, amely csupán 160 km/h. Az elektromos sportkocsi továbbra is kb. 300 km megtételére alkalmas egy feltöltéssel, ami - bár a villanyautók közt még mindig kiemelkedően jó érték - erősen korlátozza az autó használati értékét.

A megújult Fetish szállítását jövő júniusban kezdik meg, és egyetlen példányért mintegy 300 ezer eurót kérnek, ami kétségtelen előrelépés a korábbi, 450 ezres árhoz képest, de így is kérdésessé teszi, hogy lesz-e olyan dúsgazdag bolond, aki megveszi, hiszen addigra megérkezik a Lotus Elise karosszériás Tesla Roadster is, hasonló képességekkel, de harmadennyi pénzért.