Lotus alapokra épülnek a jövő Spykerei

2008.05.13. 15:13

A napokban megállapodott egymással a brit és a holland sportkocsigyártó, így a jövőben már Lotus alkatrészekre építhetik a Spyker típusait.

Az első olyan típus, amelybe már brit származású elemek kerülnek, a C8 Aileron, az eredeti C8-as meghosszabbított, tágasabb utasterű, automata váltóval is elérhető kivitele lesz, de ehhez még csak néhány kisebb jelentőségű alkatrészt szállít a Lotus, a későbbi típusok esetében azonban már a fejlesztésben is részt vesz az angol cég. A jövőbeli Spyker típusok esetében már a vázszerkezet és a főegységek nagy része is a Lotus segítségével készül, így brit mérnökök fejlesztik a D8 Peking-to-Paris szériaváltozatának műszaki alapjait is.

A megállapodás mindkét sportkocsigyártónak jól jön. A Spyker így csökkentheti fejlesztési költségeit, a Lotus pedig újabb lehetőséget kapott, hogy pénzre váltsa évtizedes autótervezési tapasztalatait.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.