Gyári rajzokon a kisebbik Rolls-Royce

2008.05.27. 15:01

A Phantomnál kisebb, és kevésbé horribilis árú modellről eddig nagyon keveset hallhattunk a hivatalos csatornákon keresztül - gyakorlatilag csak annyit árultak el róla, hogy az évtized végére elkészül -, de most közzé tettek két gyári vázlatot is az RR4 néven emlegetett típusról.


Galéria - kattintson a képre

Első pillantásra nem tűnnek túlzottan sokatmondónak a képek, de annyi azért kiderül belőlük, hogy a Rolls-Royce tervezői megmaradnak a Phantom páncélszekrény-stílusánál, sőt, a magasan futó övvonal és az alacsony ablakok miatt az autó még masszívabbnak hat. Ugyanakkor az RR4 a rajzok alapján egyértelműen rövidebb lesz a Phantomnál. Láthatóan kevesebb helyet szántak benne a hátsó utasoknak, hisz ez olyan autó lesz, amelyhez nem kell feltétlen sofőr. Sportosnak biztosan nem neveznénk, de jóval emberléptékűbbnek tűnik, mint a teherautókat megszégyenítően hatalmas Phantom.

Sajnos a Rolls-Royce elkésett a vázlatokkal, az év elején napvilágot látott kémfotókból sokkal tisztább képet alkothatunk a típusról, de legalább egyértelművé tették, hogy nemcsak a levegőbe beszéltek, amikor az új típust beígérték, hanem valóban van rá esély, hogy 2010-re gyártásra éretté válik az RR4.