Tavaszi töréstesztek: biztonságban a gyerekek

2008.05.29. 10:29

Hét modell törésteszt-eredményeit jelentette meg tegnap az EuroNCAP. A tesztelt autók összesen öt kategóriából érkeztek, az eredmények alapján pedig kijelenthetjük, hogy az autógyárak egyre komolyabban veszik az utazó gyermekek biztonságát, hiszen mind a hét autó megkapta a maximális négycsillagos értékelést erre a vizsgálati szempontra.
A kisautók közül a Hyundai i10-et és az új Seat Ibizát törögették: a koreai négy, a spanyol öt csillagot kapott a törési mutatókra, a gyalogosokat pedig mindkét modell három zöld csillag erejéig védi. Az Audi A4 és a Skoda Superb karosszériája ötcsillagos védelmet nyújt, de orrkiképzésük nem olyan barátságos, mint az apróságoké, a limuzinok csak két csillagot kaptak gyalogosvédelemből.
Négycsillagos lett a Citroen Berlingo és a Volkswagen T5, de a T5 gyalogosvédelemre kapott egyetlen zöld csillagja nem túl biztató. A Ford kompakt terepesét is levizsgáztatták. A Kuga öt csillaggal óvja utasait, hárommal a gyalogosokat, és négyet ér benne a gyerekvédelemre kifejlesztett megoldások összessége.