Több alumínium az autókban

2001.03.07. 03:57

Visszaszorul az acél az autóiparban? A Peugeot értékesítési igazgatója szerint igen. Herve Guyot szerint az acél még nagyon sokáig meghatározó marad, ám alárendeltebb helyeken az alumínium, és a műanyagok térnyerése várható. "Az új környezetvédelmi szabványok miatt a gyártók kénytelenek csökkenteni a motorok méretét, miközben az autók menetteljesítményei nem romolhatnak." - mondta Guyot. A mai autók tömegének 60 %-át teszik ki az acél alkatrészek, miközben a műanyagoknál ez a szám 10, az alumíniumnál mindössze 6 %. Az alumínium mellett szól alacsony sűrűsége mellett könnyű újrahasznosíthatósága is, ugyanakkor drága, nehezen megmunkálható, és rugalmatlan ami egyes területeken megnehezíti a használatát. Ennek ellenére valöszínű, hogy a jövő autüiban egyre több és több alumíniumot alkalmaznak majd a gyártók.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.