Felfüggesztette óriásterepjárói feljesztését a GM

2008.06.20. 13:04

A legnagyobb detroiti gyártó nem költ többet a hatalmas SUV-ok és pick-upok megújítására. A következő generációk fejlesztését felfüggesztették, és csak abban az esetben vennék elő újra a projekteket, ha a vásárlók érdeklődése ismét az ilyen típusok felé fordulna.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a jelenlegi, egyébként nem túl régi - 2006-ban felújított - választék marad piacon, ameddig még megéri forgalmazni az ilyen óriási autókat, azután az is elképzelhető, hogy ezek az óriások eltűnnek a kínálatból, vagy legalábbis nagyon leszűkül a választékuk. Jelenleg Chevrolet, GMC, Hummer és Cadillac márkanéven, tucatnyi változatban kaphatók a hatalmas terepjárók és pick-upok, de elképzelhető, hogy hat-nyolc éven belül már csak a GMC kínál majd ilyen típusokat azoknak a vásárlóknak, akiknek munkaeszközként is szükségük van egy-egy ilyen járműre.

A GM szóvivője szerint a cég terméktervező részlegénél most próbálnak olyan, könnyebb és takarékosabb autókból álló választékot összeállítani, amellyel jobban megfelelhetnek a megváltozott piaci viszonyoknak.