Kiszivárogtak az új Mazda3 fotói

2008.07.01. 15:27

Több mint valószínű, hogy a következő Mazda3 előzetese, egy hamarosan bemutatkozó tanulmányautó látható a képeken, amelyek mindenféle kommentár nélkül bukkantak fel a napokban.

Az autóról viszonylag sok kép készült, így, bár nem zárható ki teljesen, hogy csak ügyes hamisítványokról van szó, amelyet egy virtuális modellből generáltak, mi arra tippelünk, hogy a képek egyenesen a gyárból származnak. A Mazda ugyan két új tanulmány bemutatását is tervezi - egy kompakt szabadidőautóét Moszkvában és egy kisautóét Genfben - de a fotók egyik leírásnak sem felelnek meg. Ugyanakkor a Mazda6 és a Mazda2 leváltása után lassan időszerűvé válik a hármas cseréje is, és valószínű, hogy szokásához híven e típus bemutatóját is egy tanulmányautóval készíti elő a japán gyártó. A képek alapján feltételezhető, hogy egy sportos típusról lehet szó, amely a Mazda3 MPS mintájára erőteljes turbómotort kap majd, vagy legalábbis erre következtethetünk a nagy első légbeömlők és a két hatalmas, lökhárítóba integrált kipufogóvég alapján.

A Mazda remélhetőleg hamar elárulja, hogy pontosan mi is látható a képeken. Ha találgatnunk kellene, azt mondanánk, talán már a hó végén, a London Motor Show-n, vagy valahol másutt, de mindenképp egy-két hónapon belül meglesz a hivatalos bemutató is.