Kiszivárogtak a hetes BMW gyári fotói

2008.07.03. 15:11

Nincs több kémfotó és fantáziarajz: még most, a hivatalos bemutató előtt néhány nappal napvilágra kerültek a BMW új luxusmodelljének fotói.


Galéria - kattintson a képre

A németek láthatóan tanultak az előző generációnál elkövetett hibákból: jóval konzervatívabb, ugyanakkor könnyedebb formát terveztek az új hetesnek, de azért megtartották a sokat kritizált Bangle-stílus jobban sikerült formai elemeit. Nincsenek többé az ormótlan arányok, a vaskos C-oszlop vagy a furcsa lámpatestek, de megmaradt a csomagtérfedél komplikált formája, az autó oldalán végigfutó élekkel és visszafogottabb formában ugyan, de a könnyzacskós első fényszóró-formát is megtartották. Az összkép leginkább az ötös sorozat lendületes stílusát tükrözi, bár néhány részlettel láthatóan igyekeztek hangsúlyozni a hetes méreteit: ekkora BMW veséket például a cég egyetlen korábbi típusa sem viselt soha.


Galéria - kattintson a képre

Sajnos az autóval kapcsolatos egyéb információkat egyelőre nem ismerjük, bár valószínű, hogy igyekeztek minden olyan újítást beépíteni, amelyet a konkurencia az utóbbi években már bevezetett. Már most is biztosan tudjuk, hogy a BMW is elkészült saját éjjellátó berendezésével, és az is valószínű, hogy ebben a típusban már nyolcsebességes automata váltót alkalmaznak, beérve a Lexust, és megelőzve a Mercedest a fokozatszám-háborúban. Ezen kívül hallani megújított, kényelmesebb, de sokrétűbb i-Drive kezelőfelületről is.

A BMW várhatóan a jövő hét elején hozza nyilvánosságra hivatalosan az új hetes sajtóanyagait, bár az sem kizárt, hogy a képek kiszivárogtatása miatt valamivel előrébb hozzák a virtuális bemutatót. Élőben valószínűleg csak az ősz folyamán mutatják meg az új csúcsmodellt, és a forgalmazás is az év vége felé indulhat.