Ég veled, Tico

2001.03.13. 02:14

 
   
   

A Daewoo bejelentette, hogy leállítja legkisebb modelljének gyártását. A Tico a Suzuki Alto egy korábbi generációjának koreai változata, amely csaknem 10 éve készül a Daewoonál. A legutolsó példányok kedden gördülnek le a szerelőszalagról. A dobozforma kisautóból 1991 óta több mint 650.000 példány készült, amelyből 268.000-et exportáltak, elsősorban Közép- és Dél-Amerikába, Afrikába, és Közép-Európába. A Tico elsősorban feltűnően alacsony árával, és kategóriájában átlagosnak mondható menetteljesítményeivel igyekezett megnyerni vásárlóit, így az árérzékeny piacokon, így Magyarországon is meglehetősen sikeres volt. A leváltására tervezett Matiz megjelenésével háttérbe szorult, ám elsősorban dél-amerikai exportra még gyártásban maradt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.