Új gyárat épít a Tesla

2008.09.19. 11:17

A Tesla Motors bejelentette, hogy 250 millió dollárból építené meg következő gyárát a Szilícium-völgyben, ahol következő modelljüket, egy nulla károsanyag-kibocsátású luxuslimuzint fogják gyártani. A cég főhadiszállása valamint kutató-fejlesztő részlege is átköltözik majd a San Joséban felépítendő új üzembe.
A Tesla elnök-vezérigazgatója, Ze’ev Drori bejelentette, hogy jövő nyáron kezdik meg az előreláthatólag ezer embert foglalkoztató gyáregység felépítését. A gyárban készülő újdonság egyelőre Model S névre hallgat, az ötszemélyes, lítium-ion akkumulátorok által táplált luxuslimuzin 60 ezer dollár körüli áron lesz megvásárolható. Az előreláthatólag 2010 végére elkészülő autó egy töltéssel közel 400 km megtételére lesz képes, és lélegzetelállító menetteljesítményeket ígér a Tesla.
A Tesla Roadster gyártását továbbra is a Lotus hetheli bázisán fogják folytatni. A cég mostanában több neves autóipari szakembert is magához csábított, alelnökük a Chryslernél 24 évig szolgáló Mike Donoughe, pénzügyeikkel a korábban fordos Deepak Ahuja foglalkozik, a Model S terveit a nemrég még a Mazdának rajzolgató Franz von Holzhausen készíti.