Ismét Lamborghinit kapott az olasz rendőrség

2008.10.27. 11:02

Négy év után lecserélték Olaszország leggyorsabb elfogóautóját egy új, erősebb példányra, amely az LP560-4 típuson alapul.

Az első Gallardo Polizia kiszolgálta az idejét: 2004-es bemutatása óta 140 ezer kilométert futott - ezzel valószínűleg joggal pályázik a legtöbbet használt szupersportkocsi címre -, és a római rendőrség számára hasznos segítségnek bizonyult. Ez egyrészt kiváló reklám a Lamborghini számára, hiszen bizonyítja, hogy a Gallardo nemcsak villámgyors, de megbízható autó is, másrészt értékes tapasztalatokkal gazdagította a modenai gyártó mérnökeit, ilyen komoly igénybevétel mellett ugyanis nyilván számos hibalehetőségre derített fényt. Most visszatér a gyárba, ahol nyilván alapos vizsgálatnak vetik alá, míg az olasz rendőrség a továbbfejlesztett LP 560-4 Polizia változatot használhatja tovább.

Az új rendőrautó lényegében megegyezik az utcai modellel, azaz 560 lóerős, 5,2 literes V10-es motor hajtja, 3,7 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és akár 325 km/h-val is száguldhat. Ugyanakkor mindennel felszerelték, amire a rendőrségi szolgálatban szükség lehet: LED-es fényhíddal, kamerarendszerrel, beépített sebességmérő radarral, fegyvertárolóval, GPS rendszerrel és persze rendőrségi rádióval. Így az új rendőr-Lamborghini még félelmetesebb ellenfele lehet a Róma környéki gyorshajtóknak, mint elődje volt.

Mielőtt azonban megkezdené szolgálatát, az LP 560-4 Polizia még szerez némi publicitást a Lamborghini számára: ahogy elődjét, ezt az autót is elviszik New Yorkba a Kolombusz-napon rendezett parádéra, hogy az amerikai közönség is láthasson belőle valamit.