Kiszivárgott az új Honda NSX metszetrajza

2008.11.19. 15:05

Félig áttetsző karosszériával látható a képen a Honda új, orrmotoros sportkocsija, amely talán már a jövő év végére gyártásba kerülhet.

Számtalan találgatás látott napvilágot eddig is az új Honda sportkocsival kapcsolatban, amelyről eddig csak annyit tudtunk biztosan, hogy elöl hosszában beépített V10-es motort kap, ám ez az első alkalom, hogy valamiféle képen láthatjuk. Korábban két tanulmányautót is készített a Honda, hogy megszondázza a közönséget, de sem a középmotoros HSC, sem az orrmotoros ASCC nem nyerte el a közönség tetszését. Az előbbit fura külseje és gyenge V6-os motorja, az utóbbit unalmas külseje miatt kritizálták. A most kiszivárgott ábra alapján azonban úgy néz ki, végre találtak egy formát, amely beválhat. hosszú, hegyes orrával és csapott hátú kupé-formájával az új NSX halványan a nagyobb, orrmotoros Ferrarikra emlékeztet, de elég egyéni ahhoz, hogy ne érhesse a Honda tervezőit a plágium vádja.

A típus műszaki tartalmáról egyelőre elég kevés adat áll rendelkezésre, bár a rajzon egyértelműen látszik a nagy tízhengeres motor, és úgy néz ki, a Hondánál végül a hátsókerék-hajtás mellett döntöttek a kifinomult, de nehéz és komplikált SH-AWD összkerék-hajtás helyett. Kiszivárgott információk szerint az új NSX V10-es motorja 5,5 literes lesz, a teljesítménye pedig 580 lóerő körül alakul majd. A típus ára viszonylag kedvezőnek ígérkezik a teljesítményéhez viszonyítva: állítólag a Porsche 911 GT2 és a Ferrari F430-as közvetlen vetélytársának szánják, így ezeknél semmiképp nem lesz drágább.