Kiszivárogtak a Mercedes E-osztály gyári képei

2008.12.10. 11:32

Már a tegnapi kémfotókon is jól látszottak az új E-osztály részletei, most azonban már mindenféle álcázás nélkül, gyári képeken láthatjuk az autó végleges formáját, annak ellenére, hogy az eredeti menetrend szerint az első hivatalos fotók is csak januárban jelentek volna meg.


Galéria - kattintson a képre

A fotók ugyan viszonylag kis felbontásúak, de így is tisztán kivehetők rajta az új E-osztály jellegzetes részletei, mint a korábban takargatott jellegzetes első lámpapárok, amelyek közül a külsők fordított cseppet formáznak, míg a belső paralelogramma alakú. Hátulról jóval kevésbé jellegzetes látvány az E-osztály, az új világítóegységek kissé japános-sematikusra sikerültek. Amiről mégis mindenki megismeri majd az új generációt, az az első kerekek mögül induló és a hátsók felett összetéveszthetetlen sárvédő-domborításba hajló borda, ami teljesen új stíluselem a Mercedesnél.


Galéria - kattintson a képre

A képek alapján csak sejthető, hogy az új E-osztály ismét nagyobb lesz, mint elődje volt, és ez főképp az utastérben lesz érzékelhető. Úgy tudjuk, a Mercedes mérnökei nemcsak a már bevált kényelmi és biztonsági megoldásokat építették be az autóba, amilyen az S-osztályban régóta elérhető éjjellátó berendezés, de újakat is kifejlesztettek. Így az E-osztályban például lesz gázoláskor 5 centire felpattanó motorháztető a gyalogosok védelme érdekében, balesetveszélyre figyelmeztető előrejelző elektronika, és holttérfigyelő radar, hogy csak néhányat említsünk a cég friss fejlesztései közül.

Úgy tudjuk, a Genfi Autószalonon nemcsak a fotók alanya, az E-osztály szedán változata lesz látható, de a CLK sorozatot leváltó kétajtós E Coupé is, ezenkívül a kombi és a kabrió kivitel is bemutatkozik 2009 őszéig.